Ege Üniversitesi Nasıldır? Ege Üniversitesi’ni Tercih Edeceklere Tavsiyelerim!
İzmir’de yer alan bir diğer üniversite Dokuz Eylül Üniversitesi’nin aksine, Ege Üniversitesi’nde neredeyse fakültelerin tamamı tek bir kampüs içerisinde toplanmış durumda. Bu kampüste İzmir’in en güzel ilçelerinden birisi olan Bornova’da! Bence buraya kadar söylediğim 3 cümle Ege Üniversitesi’ni tercih etmek için fazlasıyla yeterli. Ama yine de detaylara inmekte fayda var.
İzmir’in Bornova ilçesinde yer alan Ege Üniversitesi Kampüsü, hem sosyal yaşam, hem ulaşım, hem de öğrenci olanakları bakımından oldukça olumlu yönde. Türkiye’de ilk kurulan üniversitelerden birisi olma özelliğini taşıyan Ege Üniversitesi de, ilklerden birisi olduğu için bu ayrıcalığı size eğitim kalitesiyle hissettiriyor. Köklü bir üniversite olma özelliğini öğrencilerine sadece teoriksel eğitim olarak değil; pratik eğitimi ve sosyal olarak girişimsel bir ruh kazandırması da Ege Üniversitesi’nin en büyük artılarından bir tanesi.
Ege Üniversitesi’nin Bornova Kampüsü’nde yer alan fakülteler;
- Diş Hekimliği Fakültesi
- Eczacılık Fakültesi
- Edebiyat Fakültesi
- Eğitim Fakültesi
- Fen Fakültesi
- Güzel Sanatlar Fakültesi
- Hemşirelik Fakültesi
- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
- İletişim Fakültesi
- Mühendislik Fakültesi
- Sağlık Bilimleri Fakültesi
- Su Ürünleri Fakültesi
- Tıp Fakültesi
- Ziraat Fakültesi
Bu fakülteler dışında Ödemiş’te Sağlık Yüksekokulu yer alırken Çeşme ilçesinde de Ege Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu bulunuyor.
Kampüs içerisindeki spor salonları, futbol, basketbol, voleybol ve plaj voleybolu sahaları, sineması, konferans salonları, tiyatro salonları, olimpik yüzme havuzu, metro istasyonu, tenis kortu, 4 katlı kütüphane ve sayısız kafe bulunduran Ege Üniversitesi, eğitim alanında olduğu kadar sosyalleşme alanında da köklü bir üniversite olduğunu her açıdan gösteriyor. Hatta kampüsün içerisinde üniversiteye bağlı olan bir öğrenci köyü bile mevcut! Bu kadar çok şey saydıktan sonra kampüs ile iç içe yer alan Forum Bornova Açık Hava AVM’sini söylemeyecektim ama, gittiğinizde nasıl olsa göreceksiniz. 🙂
Böylesine köklü bir sosyal yapıya sahip olan üniversitede normal olarak sayısız da öğrenci kulübü mevcut. Her öğrenci kendi yetenek ve hobilerini geliştirmek için bu kulüplerden “en az” bir tanesine üye. Her yıl, üniversite tarafından pek çok ünlü ismin bir arada yer aldığı festivaller düzenleniyor. Bu festivallerde imza günleri, konserler, sayısız etkinlikler bir arada yer alıyor. Bağlı olduğunuz/olacağınız kulüpler ile bu festivallerde boy göstermek ise ayrı bir keyif.
Metro’nun üniversitenin içine kadar giriyor olması ise ulaşım sorununu tamamıyla ortadan kaldırıyor. Hele biraz da güneş var ise, Bornova’nın merkezine yürüme gidenlerin sayısı da bir hayli artıyor. Böylesine kolay ulaşımın sağlandığı ve içerisinde sayısız aktivite şansı sunulan Ege Üniversitesi, girişlerde katı bir kimlik kontrolü yapıyor. İçerideki tüm aktivitelerin sadece öğrencilere özgü olmasını isteyen üniversite yönetimi, üniversite girişlerine turnikeler yerleştirerek sadece kimliği olan öğrenci ve personellerin içeri girmesine olanak sağlıyor. Bu öğrencilerin özgürlüğü için olduğu kadar güvenliği için de oldukça önemli.
Kampüs dışarısında vakit geçirmek isteyen öğrencilerin uğrak noktası ise Bornova Küçükpark’ta yer alan birbirinden ilgi çekici yüzlerce mekan! İsterseniz ring otobüs ile, isterseniz yürüyerek kampüsten kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.
Bu kadar güzel şeyden bahsettikten sonra belki de tek negatif özellik olan ev kiralarına gelebiliriz. Dokuz Eylül Üniversitesi’ne oranla ev kiraları biraz daha pahalı. 2+1 evler 850 TL gibi yüksek rakamlardan kiralanmaya başlıyor. Eğer evin yeri, katı ve konumu da biraz güzelleşirse 1500 TL gibi asgari ücretten fazla kiralar ile de karşılaşabilirsiniz. Kampüse biraz daha uzaklaşmayı göze alırsanız da kiralar 550-600 TL civarlarına geriliyor. Eğer ev tutmak yerine özel veya KYK yurtlarında konaklamayı tercih ederseniz üniversite içerisinde mevcut. Aynı şekilde üniversitenin bünyesinde olan Öğrenci Köyü’de konaklanabilen alanlar arasında. Kampüsün etrafında da her üniversitede olduğu gibi onlarca özel yurtta mevcut.
Ege Üniversitesi için de söyleyebileceklerim bu kadar. Eğer bir Ege’li olacaksanız üniversite hayatınız sonrasında çok renkli bir kişiliğe sahip olacağınız da kaçınılmaz bir gerçek!